Nedräkningen till sommarens stora evenemang i Borgholm har börjat. Några som längtar är Lasse Trofast, Elvis ”Biggan” Olsson, Lasse Stenberg och Kenneth Sunesson.

sommarkvall

Sommarkvällar med allsång på torget

[2016-04-06]

– Tidigare har vi haft Sommarkvällar fem eller sex kvällar varje år, men nu blir det varje onsdagskväll i juli och augusti månad. Vi siktar på uppemot 35 000 besökare totalt, säger Bo Lundquist.

För åttonde året i rad arrangeras Sommarkvällar med allsång på Borgholms torg. Årets konferencier blir även detta år Stefan Lander som är känd från Radio Kalmar och riksradion.

Black Jack intar scenen första kvällen och några andra större dansband som medverkar resterande veckor är Wizex, Barbados och Scotts. Varje onsdag framför Elvis ” Biggan” Olsson med bandet två utvalda Elvis-låtar.

– Det här blir jättekul. Jag har ju träffat flera av banden som ska spela tidigare år och det känns om att de är som en bror och syster för mig, säger Elvis ”Biggan” Olsson.

När det är dags för Sommarkvällar med allsång blir det omkring två timmars underhållning från den stora scenen. Utlottning av fina priser väntar medallsångshäftet/Borgholmpasset 200 år.

– Precis som vanligt så blir det överraskningar och godisregn för alla barn som kommer och tillsammans med Badrock så är dessa Sommarkvällar de största evenemangen här i Borgholm i år, säger Bo Lundquist.

Ett av bandet som medverkade för tre år sedan, Dolbys, återkommer till Borgholm i sommar. De har då med sig Lasse Sigfridsson som tidigare ingick i Lasse Stefanz.

Bland gästartisterna kan nämnas revypappan Nisse Åkesson, Växjö, Pejje Johansson, Växjö, Eva Milesson, Torsås, sångerskan Mona G från Växjö, Eva Milesson, Torsås, Torsåsreryn och Kalmarsundsrevyn samt Lasse Stenberg, Borgholm, gitarrist och sångare som även är känd som Mr X och ledare i rockbandet Tumbling Dice. Som arrangörer för evenemanget står Borgholms Cityförening i samarbete med Framtid Borgholm (Cityföreningen, Borgholms kommun och Borgholms fastighetsägarförening).

Spelningarna på torget i sommar

6 juli Black Jack

13 juli Wizex

20 juli Dolbys med Lasse Sigfridsson

27 juli Barbados

3 augusti Lasse Trofast dansband

10 augusti Scotts

17 augusti Elvis ”Biggan” Olsson & Trio Memphis

24 augusti Drifters (stor final)

Ur Ölandsbladet den 5 april, Maria Brynielsson.

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
tor 26 Mar

Författarbesök

Borgholms Bokhandel, Borgholm Tid: 19:00-20:30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30