I den gamla stentronen satt en märklig gestalt och i sitt sällskap, dold i skuggorna, hade hon en annan otäck typ som hasade runt och kom emot spökvandringsdeltagarna. Team Equus for hope anordnade för andra året i rad spökvandring för att samla in pengar till Barncancerfonden och Cancerfonden. Foto: Carin Svensson

bild 2019-11-12 kl. 11.26.45

Spökena regerade på Borgholms slott

[2019-11-12]

När mörkret föll över Borgholms slott en lördagskväll kröp spöken, gastar och läskiga typer fram ur skuggorna. Dessa ljusskygga varelser gjorde sitt bästa för att skrämma stora som små som deltog i spökvandringen på slottet.

BORGHOLM.

Långt utanför slottets murar hörs skriken inifrån slottet. Ibland kommer de från dem som blir skrämda och ibland från dem som skrämmer. Ljuden tillsammans med regn, dis och skymning ramar in spökvandringskvällen perfekt och ger helt rätt stämning.

Därinne, på borggården och inne i slottet, vandrar, hasar och vankar ett femtiotal spöken och andra otäcka typer runt och ser läskiga ut. De möter besökarna redan innanför grindarna. I mindre grupper släpps sedan de som vill vara med på spökvandringen in i slottsruinen. Längs ett vitt snöre som de ska följa lotsas de genom gångar och rum, uppför trapporna till övervåningen i slottet och ner igen genom mörka skrymslen. Längs vägen möter de otäcka och konstiga figurer eller blir förföljda av någon hasande skummis. På något ställe står liemannen och slipar sin lie.

Ölandsbladets reporter fick följa med in i mörkret och kan vittna om att både stora och små blev skrämda längs promenaden, även om en del stora försökte låtsas som ingenting.

Ute på borggården kunde spökrundans deltagare förbereda sig alternativt trösta sig med grillad korv och hamburgare eller fika och godis.

Föreningen Team Equus for hope som arrangerar spökrundan, i år för andra året i rad, för att samla in pengar till Barncancerfonden och Cancerfonden fick i år ihop 34 000 kronor som oavkortat går till fonderna. Omkring fyrahundra personer kom och upplevde spökerierna.

Ur Ölandsbladet tisdag 12 november 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30