Agneta Höglund Petersson och Ellinor Falkebo knuffar slädarna med tyngder framför sig medan inspiratören Linda Levén (t.v.) hejar på. Momentet var en av sex stationer i passet Cross challenge som var en av de saker som visades upp under invigningen av Malkars Borgholm på söndagen. Foto: Carin Svensson

bild 2019-11-06 kl. 10.31.19

Stort intresse vid invigning av gym

[2019-11-06]

Röda mattan, marschaller, guldfärgade ballonger, personligt välkomnande i entrén, myshörnor med kristallkronor, uppvisning av pass och ett helt nytt gym att titta runt i – det var vad som mötte de många besökare som kom till Malkars Borgholm på söndagsförmiddagen när det var invigning av den nya anläggningen.

BORGHOLM

Det var väldigt mycket folk redan från invigningens start på söndagsförmiddagen. Den före detta Hemköp-lokalen som under våren, sommaren och hösten omarbetats för att rymma det nya gymmet Malkars Borgholm, står nu färdig i sin nya kostym.

– Det är fantastiskt, det här kommer att bli succé, säger Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic, som också är glad över att lokalerna nu slipper stå tomma och mörka.

Själv tränar han kondition på gym ett par gånger i veckan och säger att han varierar mellan stadens gym för att gynna alla.

– Men nu har jag bara trehundra meter till närmaste gym så nu finns det absolut inga ursäkter att inte träna, säger han och skrattar.

Göran och Lars Malkar gled runt i lokalerna och pratade med folk, fixade med teknik och svarade på frågor. De känner sig nöjda med sin allra senaste anläggning, Borgholm, den elfte i ordningen.

– Det är väldigt roligt att ha fått vara med om den här resan, säger Göran Malkar angående den utveckling som Malkars genomgått under årens lopp, och tillägger att det är stor skillnad på dagens gym och det allra första han startade i Kalmar 1983.

– Vi har två anläggningar till på gång, i Västervik och Oskarshamn, de kommer att öppna under våren 2020, säger sonen Lars Malkar.

Besökarna fyllde lokalerna under invigningsdagen och gratulerade, ställde frågor, tittade på uppvisningspassen och provade på olika saker. Conny Legell var en av alla besökare och han fick hjälp av Jakob Axelsson, inspiratör och Milon-instruktör, med att få rätt inställningar i Milon-maskinerna. När det väl är gjort kan den som tränar Milon bara dra sitt kort så ställer maskinerna in de rätta inställningarna för personen i fråga.

– Jag är helt ny i gymvärlden så det här blir lagom att börja med, det känns bra och ska bli roligt, säger Conny.

Ur Ölandsbladet tisdag 5 november 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30