Laurentsio Pettersson är i höst ute och föreläser samt informerar och pratar med föreningar och organisationer om SunnyFunny-festivalen och vad han och de andra medarbetarna har för mål med den. Foto: Carin Svensson

laurentsio-pettersson

SunnyFunny-föreningen satsar på ny festival i sommar

[2017-11-07]

SunnyFunny-festivalen är evenemanget som vill ge funktionshindrade artister en egen scen. Initiativtagare är Laurentsio Pettersson och tillsammans med de andra i SunnyFunny-föreningens styrelse jobbar han nu för en uppföljning av evenemanget som var i somras.

BORGHOLM.
I augusti 2017 hölls den allra första SunnyFunny-festivalen, platsen var Borgholms slott. SunnyFunny-föreningen satsar nu vidare och har under hösten börjat arbeta med förberedelserna för 2018. Visionen och målsättningen är att ge funktionshindrade artister eller artister med nära anknytning till funktionshinder en egen scen. Och Laurentsio Pettersson, som är initiativtagare till festivalen, tycker att Borgholms slott är den bästa platsen så han hoppas att de kommer att kunna vara där även nästa år.

Han och resten av styrelsen i SunnyFunny-föreningen hoppas också på att kunna locka en större publik då.

– Vi marknadsförde oss mycket förra året men vi behöver göra det ännu mer, säger Laurentsio.

Han kommer bland annat att åka ut och informera, prata med föreningsrepresentanter och försöka nå så många som möjligt med information om SunnyFunny-festivalen. Föreningens styrelsemedlemmar jobbar nu också med att försöka ordna finansiering för mer marknadsföring och har sökt medel ur fonder och liknande samt försöker hitta sponsorer. De tycker att det var ett bra program de hade i samband med den första festivalen och Laurentsio poängterar att han tycker det är viktigt att evenemanget har ett bra innehåll att erbjuda publiken, det ska vara både artister av olika slag samt intressanta föreläsningar och prova-på-aktiviteter. En programkommitté i SunnyFunny-föreningen arbetar med det.

– Vi vill lyfta människor med funktionsnedsättning och ge dem en chans att synas på lika villkor som andra artister, säger Laurentsio och tillägger att de som medverkar på SunnyFunnys scen ska vara en blandning av etablerade och oetablerade artister.

Han tror att den här sortens festivaler är ganska ovanliga och tycker att det är viktigt att lyfta människor med funktionshinder. Namnet SunnyFunny valdes för att arrangören vill att evenemanget ska stå för sol, positiv energi och glädje. Och för att göra det mer internationellt valde man ett engelskt namn.

Det finns många idéer för den kommande SunnyFunny-festivalen, som man arbetar för att kunna genomföra i augusti 2018, och Laurentsio och hans medarbetare hoppas på att kunna förverkliga så många som möjligt av dem.

Ur Ölandsbladet, Tisdag 7 november 2017, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 22 Jan

Om Skedemosse med Jan Henrik Fallgren

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00