Sven-Bertil Taube kommer till Borgholms slottsruin för en unik spelning i mitten av juli. Foto: Pressfoto

Sven-Bertil kommer till ruinen med Everts visor

[2018-07-16]

Taube sjunger Taube – så presenteras kvällen då Sven-Bertil kommer till Borgholm och slottsruinen för ett unikt framträdande med Everts visor, om en dryg vecka.

BORGHOLM.

Sven-Bertil Taube kommer till Borgholm där han framför pappa Everts vispoesi. Han kommer tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester under ledning av Peter Nordahl, som har arrangerat visorna som kommer att framföras. – Det var när jag fick en hedersgrammis för några år sedan som jag kom i kontakt med Peter Nordahl, säger Sven-Bertil Taube.

– Jag tolkade priset som en klapp på axeln och ”nu är det hej då och slut”, men i själva verket började en helt ny och spännande tid med nya album.

Två album med titeln ”Hommage” har tillkommit genom samarbetet med Peter Nordahl, som har arrangerat visorna. Det tredje albumet är det som ligger till grund för konserten i Borgholm och heter ”Så länge skutan kan gå”. En andra volym med samma titel kommer i höst. Du är väldigt produktiv med fyra album på lika många år, vid sidan av att du också spelar en av huvudrollerna i Påklädaren på Dramaten i Stockholm.

– Ja, det är full fart. Mycket beroende på att Peter Nordahl gör så fina och nyskapande arrangemang av både min egen men framförallt Everts musik. Ibland framför vi dem tillsammans med Norrköpings symfoniorkester, ibland ensamma då han ackompanjerar mig på piano.

I Borgholms slottsruin kommer Sven-Bertil Taube att framföra Everts visor, med albumet ”Så länge skutan kan gå” som bas.

– Att vi valde den titeln på albumet beror kanske på att det är så vi gör, vi fortsätter så länge skutan kan gå, så länge jag orkar och kan. Jag är ju kommen till åren, säger Sven-Bertil Taube som sina 84 år till trots är i full fart.

Ur Ölandsbladet  Lördag 14 juli 2018, Maria Wiell

DET HÄNDER I BORGHOLM

tor 21 Feb

Handla och Vinn i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2019-02-21 - 2019-03-02
fre 19 Apr

Påsk i Borgholm

Pågår: 2019-04-19 - 2019-04-22
lör 20 Apr
lör 27 Apr
lör 04 maj
lör 11 maj

Öland Spirar

Pågår: 2019-05-11 - 2019-05-12
lör 11 maj
lör 18 maj