Stadshuset i Borgholm - rymmer inte längre alla anställda. Foto: Michael Ståhl

bild 2019-11-06 kl. 10.27.57

Trångbott på stads– huset – planeras för flytt

[2019-11-06]

Stadshuset i Borgholm är trångbott, snart kan flyttlasset gå för ett 20-tal personer i personalstyrkan och då till ledigt på före detta Ölands Gymnasium.

BORGHOLM.

December 2008 stod stadshuset i Borgholm klart efter en både omfattande och långvarig renovering/ombyggnation där prislappen landade på cirka 30 miljoner kronor.

I dag – elva år senare – har den kommunala kostymen antagit andra mer omfångsrika mått.

– Det är ingen nyhet bland oss som jobbar i stadshuset att det är väldigt trångbott och att vi behöver hitta nya lokaler för delar av personalstyrkan, säger fastighetschef Lars-Gunnar Fagerberg och målar vidare i lägesbeskrivningen:

– Ofta sitter det två i rum byggda för en, vi har många externa besök som gör att det blir fullt, tingssalen används ofta för utbildningsdagar och då finns det ingen plats för personalen att ha lunch.

– Byggnaden är på flera sätt inte dimensionerad för det tryck som är idag.

Cirka 85 personer har i dag sin arbetsplats på stadshuset, omkring 20 av dem är aktuella för flytt till forna Ölands Gymnasium.

– De (skolledningen) har aviserat att de lämnar delar av lokalerna och då ser vi en möjlighet att flytta in, säger kommunchef Jens Odevall och beräknar den lediga ytan till cirka 300 kvadratmeter, då företrädesvis i den gamla delen av skolan.

Vilka är personalgrupper är aktuella för flytt?

– Miljöenheten på elva – tolv personer samt administration, de som jobbar mycket mot miljöenheten, svarar Jens Odevall.

När?

– Målet är så snabbt som möjligt efter årsskiftet.

Ur Ölandsbladet tisdag 5 november 2019, Michael Ståhl

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30