För att lära känna varandra hittar Bovierans invånare på olika aktiviteter, ofta på initiativ av husets trivselgrupp. En sådan aktivitet var att anordna en konstutställning där femton utställare (samtliga boende i huset) ställde ut hantverk och konst i vinterträdgården. FOTO: Carin Svensson

bild 2019-12-30 kl. 08.10.17

Utställning i Bovierans vinterträdgård

[2019-12-30]

Som ett led i att lära känna varandra arrangerade de boende i Bovieran för en tid sedan en utställning i sin vinterträdgård. I huset finns en trivselgrupp och det var i den som idén till utställningen föddes.

BORGHOLM

Vi kommer från så många olika håll; Östersund, Malmö, Karlskrona, Ronneby, Stockholm och Öland och det är vårt första år här, så det här går ut på att vi ska lära känna varandra, säger Gunvi Hessling som är en av dem som är med i Bovierans trivselgrupp.

De är fem personer i trivselgruppen och de har även grupper för andra ändamål i huset.

– Vi har bland annat också en trädgårdsgrupp, en teknikgrupp och en dammgrupp, säger Gunvi.

utställningen deltog femton utställare med bland annat måleri, foto, keramik och textil – i flera fall sådant som utställarna ägnat sig åt innan de flyttade till Bovieran.

– Mestadels hantverk och alster av handens arbete, säger Gunvi.

Utställningen invigdes högtidligt med bandklippning och bubbel med tilltugg. Därefter gick alla runt och tittade på Utställningen. Ingen av deltagarna visste om i förväg vad som skulle ställas ut mer än det de själva bidrog med.

Ur Ölandsbladet lördag 28 december 2019, Carin Svensson

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 08 Apr

Påsk i Borgholm

Borgholm, Pågår: 2020-04-08 - 2020-04-13
lör 02 maj

HJULMARKNAD PÅ BORGHOLMS TORG

BORGHOLMS TORG, BORGHOLM Tid: 11 00-16 00
lör 13 Jun
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30