Framtid Borgholm, här i form av Kenneth Sunesson, Gia Thörnqvist och Rolf Persson, uppmanar de fastighetsägare i Borgholm som ännu inte är med i framtidsarbetet att ansluta sig. Foto: Michael Ståhl

framtidborgholm

Vädjan: ”Stötta Framtid Borgholm”

[2018-01-29]

Fastighetsägare, förenen eder. För framtidens skull. Typ.
– Det finns ett femtontal fastighetsägare i Borgholm som inte är med och stöttar Framtid Borgholm, vi behöver få med dem, säger Rolf Persson, själv fastighetsägare.

BORGHOLM
Cityföreningen, fastighetsägare och kommunen är de tre finansiella benen i Framtid Borgholm.

Nu vill Borgholmsprofilen Rolf Persson se fler av sin egen sort i framtidsarbetet.

– Det finns än fler fastighetsägare i Borgholm som kan vara med och stötta. Nu är vi 26 fastighetsägare som är med, medan ett 15-tal inte är det, säger Rolf Persson, som tillsammans med ”Borgholm 200 år”- radarparet Gia Thörnqvist och Kenneth Sunesson vill hålla grytan kokande.

Eller, om man så vill, inte tappa farten i det arbete som görs för att utveckla Borgholm.

– För att få fart på stan, alla har ju nytta av det, säger Rolf Persson och Kenneth Sunesson fyller i:

– För att bibehålla den väldigt höga nivå Borgholm kommit upp i. Då krävs det att alla som kan är med och stöttar. För att ha event, för att få hit folk, för att fylla butikerna – alla har nytta av det i någon ände.

Gia Thörnqvist är inne på liknande tankegångar.

– Och det är inget arbete som görs av sig självt, det behövs hjälp från alla håll och kanter. Nu, efter 2016 och 2017, måste vi börja tänka långsiktigt, säger hon.

Rolf Persson berättar att flera tungviktare i den lokala fastighetsbranschen aktivt stöttar Framtid Borgholm, som CA-fastigheter, Solhemsgruppen, P-O Persson och Borgholms Qvarnen.

– Nästan 100 procent av fastighetsägarna i innerstan är med, det är i ytterkanterna det brister, beskriver Rolf Persson.

Varför är de inte med?

– Man vet kanske för lite, funderar Kenneth Sunesson.

Kostnadsfråga?

– Nej, avgiften är 0,15 procent av taxeringsvärdet. Om taxeringsvärdet är en miljon pratar vi 1 500 spänn, svarar Rolf Persson.

Så?

– Jag vill vädja till de fastighetsägare som ännu inte anslutit sig till de befintliga 26 som är med och satsar på Borgholm att komma med.

Kenneth Sunesson:

– Fastighetsägarna är jätteviktiga. Borgholm har blivit hett de sista åren och är mer på kartan nu. För att behålla nivån är det jätteviktigt att många är med och ju fler vi får med, ju bättre blir det.

Ur Ölandsbladet Lördag 27 januari 2018, Michael Ståhl

Se även artikel intill.

Extra pengar till Framtid Borgholm

Kommunchef Jens Odevall informerade om stadgarna i samarbetsavtalet 2018-2020 för representanter från Framtid Borgholm under sammanträdet i veckan.

BORGHOLM.
Framtid Borgholm ska stödja olika initiativ som syftar till att bidra till en positiv stadsutveckling. Det görs bland annat genom att samplanera olika aktiviteter och events. Vid sammanträdet redovisade Jens Odevall att 200 000 kronor finns budgeterat för 2018 och att ytterligare 100 000 kronor för kommunens räkning bör anvisas från näringslivskontoret.

– Inget är bestämt än och vi kommer ta upp detta på mötet i februari, säger Berit Larsson, ordförande Framtid Borgholm.

Syftet med avtalet är att genom Framtid Borgholm bilda en gemensam arena för att utveckla besöksverksamheten och att verka för att fler bor, lever och verkar i Borgholm.

Ur Ölandsbladet Lördag 27 januari 2018, Maria Brynielsson

 

DET HÄNDER I BORGHOLM

tis 24 Sep

Ölands kyrkor bilder och betraktelser

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19:00-20:00
tor 26 Sep

Skördefest

Pågår: 2019-09-26 - 2019-09-29
fre 27 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Loppis i södra parken

Tid: 10:00-16:00
lör 28 Sep

Magica Unlimited – en orientalisk dansföreställning

Borgholms torg, Borgholm Tid: 19.00-19.30
lör 28 Sep

Trädgårdsfest.

Trädgårdsgatan 13., Borgholm Tid: 10.00-15.00
fre 29 Nov

Ljuständning

Tid: 18:00-19:00
fre 29 Nov

Ljuständning.

Borgholms Torg, Borgholm Tid: 16.00-17.00