”Tänk vilka historier man skulle kunna få höra om alla de här vinylskivorna kunde tala”, säger Ubbe Krantz, Ubbes Vinyl & Musik. Och de berättar ju faktisk lite av sin historia när du lyssnar på dem på din skivspelare. Foto: Lars Stenberg

bild 2019-02-12 kl. 14.27.13

Vinyltåget rullar på hos Ubbe

[2019-02-12]

Musik har alltid varit ett stort intresse i Ubbe Krantz familj så det är inte så konstigt att Ubbe gör det han gör. I första hand köper och säljer han begagnade vinylskivor, men i hans affär, Ubbes Vinyl & Musik, kan du hitta mängder av musikrelaterade saker.

BORGHOLM.
 Akustiska gitarrer, elgitarrer, munspel, skivspelare, ”bergsprängare” och massor med, som dom säger på engelska ”merchandise” det vill säga affischer, t-shirts, hoodies, väskor, pussel och en massa andra grejor som pryds av loggor eller bilder på olika band, fyller affären.
Och så de tusentals vinylskivorna förstås. Allt det här sammantaget skänker den lilla affären en skön atmosfär som blir påtaglig och som du själv blir en del av så fort du har kommit innanför dörren. Trots att du här kan hitta det mesta i de flesta musikgenrer, kan det ändå finnas någon liten pärla som saknas.
– Det kan till exempel komma in en kund som har sökt en viss platta i fem år. Då kan jag hitta plattan någonstans ute i världen och ta hem den åt kunden, hit till Trädgårdsgatan 18 i Borgholm, säger Ubbe.
– Det är här det händer!
Ubbe har också startat ett samarbete med Studiomusikservice i Torsås, som innebär att du kan lämna in din trasiga elektronikapparat hos Ubbe så hämtar Per Hyllstedt på Studiomusikservice hem apparaten, lagar den och lämnar tillbaka den till Ubbe där du kan hämta den, nyreparerad.
Ubbes Vinyl & Musik startade 2009 och 2013 flyttade han in i de nuvarande lokalerna där Tobbe Swärdstål en gång i tiden också sålde vinylskivor i sin affär Jukebox, så affärslokalen är sedan länge inkörd. I år firar Ubbes Vinyl & Musik tioårsjubileum och då kan vad som helst hända.
– Jag har några idéer och visioner hur jag vill fira tioårsjubiléet och jag hoppas visionerna kan bli verklighet, säger Ubbe och bränner av ett av sina finurliga leenden.

Ur Ölandsbladet  lördag 9 februari 2019, Lars Stenberg

DET HÄNDER I BORGHOLM

ons 26 Feb

Slöjdcafé i Rälla

Bibliotek Rälla, Rälla Tid: 17:30-20:00
ons 26 Feb

Dokumentärfilm om turismen på Öland

Borgholms bibliotek, Borgholm Tid: 19.00-20:00
mån 02 Mar

Slöjdkafé: virka kärleksknutar

Runstens bibliotek, Runsten Tid: 18.00-20.30
ons 22 Jul

Diggiloo i Borgholm

Idrottsplatsen , Borgholm Tid: 16:30